• El Club tanca el 2021 amb un saldo positiu i s’aprova per unanimitat el pressupost per a 2022

  • ·L´última fase de les obres, corresponent a l’edifici social i el seu entorn, es posaran en marxa després de l’estiu i aplicaran criteris d’eficiència energètica i accessibilitat

  • ·Després que el Club presentés al·legacions al projecte de connexió del passeig Marítim amb el Port, s’està esperant la resposta de les administracions

El passat dissabte 30 d’abril, l’Assemblea General Ordinària de Socis va posar el focus en l’estat de comptes del Club i la previsió de la posada en marxa de l’última fase de les obres corresponent a l’edifici social. Durant la trobada, la Junta directiva va presentar les xifres de 2021 i les previsions de 2022, i va manifestar la seva confiança en la recuperació de l’activitat habitual del Club després de dos anys marcats per la pandèmia.

Segons va explicar Jaume Casanovas, tresorer del Club, la salut econòmica del Club es manté molt similar a la dels anys anteriors, seguint una política continuista i que permet desenvolupar la tasca del Club. Les xifres de 2021 mostren un retorn progressiu a la normalitat amb xifres d’activitat més semblants a les del 2019 pel que fa a les despeses comercials i de màrqueting. Així, es va acabar l’any amb un saldo comptable i auditat de 101.000 €; una xifra lleugerament inferior a la del 2020, però que “ens permet tenir el coixí necessari per afrontar els reptes de l’any que hem començat”, va afirmar Casanovas. Els comptes de 2021, que van ser aprovats per unanimitat a l’assemblea, han estat també ratificats i corroborats per una auditoria externa.

A títol informatiu, també es van donar a conèixer els resultats de la UTE amb qui, segons va reiterar el tresorer, es manté una relació d’harmonia i de confiança mútua. La principal novetat, en aquest sentit, és que el 2021 ja s’han computat els costos de les obres portuàries (14,8 milions € a nivell comptable) i també les vendes d’amarradors (15 milions €). La UTE va tancar, així, el 2021 amb un benefici comptable, en la seva activitat ordinària, abans d’impostos, de 825.136,00 €, una xifra atípica pel cobrament en aquest exercici de la compensació dels danys reparats l’any anterior a causa del temporal Glòria. A més, en l’activitat relacionada amb la reforma i venda amarradors, el benefici comptable, abans d’impostos, és de 6.017.473,81 € com a resultat de les vendes netes (+13,7 milions €), despeses comptables de la reforma (-14,8 milions €) i valoració comptable dels amarradors existents pendents de vendre (+7,2 milions €).

Quant als pressupostos per al 2022, el Club s’ha volgut mantenir “prudent i continuista”, segons va expressar Jaume Casanovas, preveient un resultat operatiu del voltant de 103.000 euros. Es preveu que els costos de l’activitat comercial i màrqueting i la tornada de les activitats socials siguin lleugerament superiors als dels anys Covid. Aquests pressupostos també van ser aprovats unànimement pels socis assistents.

L’última fase de les obres es posarà en marxa després de l’estiu

Malgrat que el Club preveia tenir les obres llestes per aquest estiu, la demora en rebre les autoritzacions necessàries per part de les administracions públiques i la crisi de materials de construcció que s’està vivint, ha obligat la Junta a postergar-ne l’inici després de la temporada d’estiu per tal de no interferir en l’activitat durant la temporada alta. Albert Bosch, assessor de la Junta per a les qüestions d’obres, ha explicat que l’autorització necessària va arribar fa només tres setmanes i que el Club ha considerat prudent començar les intervencions a l’octubre.

En aquesta tercera i última fase de reformes, les obres se centraran a millorar l’eficiència energètica de l’edifici, canviant els tancaments i instal·lant plaques solars fotovoltaiques a la terrassa superior. A més, també es modernitzarà la façana, se centralitzaran els accessos per poder millorar el control i seguretat, i s’introduiran algunes modificacions necessàries per al compliment de les noves normatives. En aquest sentit, per exemple, s’instal·larà un ascensor que connectarà les dues plantes. Bosch també va detallar que, pel que fa a l’interior, també s’adequaran els banys i vestuaris, i s’ampliarà i unificarà la zona d’atenció als socis i usuaris.

Les al·legacions presentades al projecte del passeig marítim, en fase de revisió

Tant el president del Club, Vicenç Arqués, com el mateix Albert Bosch, van compartir amb els socis el seu descontentament amb el projecte del passeig marítim publicat i amb una unió de port-ciutat que no respon a les reivindicacions i converses mantingudes amb les administracions durant els últims anys. La dificultat d’accés a la bocana en casos d’emergència i la disposició d’un mur i un pas estret per accedir al port, són les principals causes que han portat la Junta a presentar al·legacions al Ministeri.

Actualment, aquestes al·legacions es troben en un període de revisió i el Club està pendent de conèixer quines millores s’introdueixen en el projecte abans que s’iniciï la licitació d’obres. Tot i que la previsió inicial era que el projecte pogués estar llest per a l’estiu del 2023, aquest termini dependrà del temps que es puguin allargar aquestes revisions.

Finalment, el president del Club va voler agrair la confiança dels socis dipositada en la Junta i també l’esforç de tot l’equip professional per donar resposta a les necessitats i reptes que s’han presentat en els últims anys. Vicenç Arqués també va aprofitar per mostrar el seu agraïment a la resta de membres de Junta pel seu “compromís i implicació durant tots aquests anys i davant totes les dificultats que hem hagut de superar a conseqüència de les obres i la pandèmia”.

Per a més informació, aclariments o consulta de documents, si us plau, no dubteu a posar-vos en contacte amb el Club.