L’associació Cavall Bernat al Port d’Aro està impulsada pel Club Nàutic Port d’Aro per aconseguir la integració del port amb el municipi de Castell-Platja d’Aro per un benefici comú.

Els ports esportius són la porta d’entrada al municipi per mar. La seva activitat fomenta, en el municipi, el turisme nàutic de qualitat, el turisme familiar, el turisme cultural i el turisme esportiu. Els ports suposen llocs de treball, negoci per empreses nàutiques, activitat a les botigues, als comerços, als restaurants, als hotels, … En definitiva, són un punt de trobada de molta gent. Diferents estudis afirmen que el 80% dels turistes que visiten els pobles de Catalunya, passen, en algun moment o altre, pel seu port esportiu.

Per tot això, des de l’associació Cavall Bernat a Port d’Aro, impulsada aquest 2018, es lluita per assolir una integració port-municipi de manera real i efectiva. Per aconseguir-ho, s’aposta per la construcció d’un pont que uneixi la platja de Platja d’Aro amb el Club Nàutic Port d’Aro, ara separats per la barrera del riu Ridaura.

D’aquesta manera, el recorregut habitual dels visitants i tots els ciutadans arribaria fins al port de Platja d’Aro, posant en valor el passeig marítim. Ara hi ha un pàrquing de pagament que impedeix accedir còmodament al port i, com a conseqüència, a les activitats nàutiques que s’hi desenvolupen.

L’associació Cavall Bernat compta amb el suport de l’Associació d’Empreses del Sector Nàutic de Platja d’Aro que es congreguen sota el Punt Nàutic Port d’Aro.