La remodelació del Port d’Aro, en marxa des del mes de desembre, continua avançant amb la previsió d’estar enllestit el pròxim any, 2021, i s’espera que aquest mes d’agost, al voltant del 35% dels amarraments de la nova flota estiguin ja en zona de port reformat.

Ahir, una comitiva de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, formada per l’alcalde, Maurici Jiménez, la regidora de turisme, Jenny Xufré, i la regidora d’Acció Territorial i Urbanisme, Montse Rovira, va visitar les obres per conèixer els seus avenços i l’estat de la situació.

Segons ha destacat Oriol Garcia, encarregat de la direcció d’obra, el nou Port comptarà amb una infraestructura més moderna i sostenible, a més d’integrar les últimes tecnologies del sector nàutic. Amb l’objectiu de garantir l’activitat habitual de les embarcacions del Club, les obres de renovació s’estan portant a terme per fases i actuant íntegrament en cada una de les àrees del Port. Així, s’espera que l’activitat marítima del port sigui l’habitual i conviurà amb el procés d’obres. Ara per ara, s’està treballant en la part més interior del port en la qual s’està realitzant una actuació completa. Al mateix temps s’està actuant també en l’obra de millora de la bocana i ja s’ha realitzat la recuperació de calats i substitució de trens de fondeig dels pantalans del contradic i de l’àrea més pròxima a l’edifici del Club.

Pel que fa a la bocana, un dels elements clau de la reforma, fins ara s’ha portat a terme la demolició del mur i s’han executat fins a cent nous blocs de formigó de 33 tones que formaran part del mantell de protecció del nou dic de recer. Actualment, s’està desmuntant el mantell de bloc, que seran reaprofitats i que conformaran la nova geometria del dic.

Vicenç Arqués, president del Club Nàutic Port d’Aro, ha volgut destacar “l’esforç de tots plegats per continuar endavant amb aquest projecte i el fet d’haver superat les adversitats gràcies al compromís de totes les persones implicades”, i ha volgut reivindicar la voluntat de la Junta que representa per a obrir el Club a tot el municipi perquè tothom pugui gaudir “d’un espai privilegiat”.