La manca d’encaix port-ciutat i les dificultats que el projecte del nou passeig marítim de Platja d’Aro suposa per a la seguretat del Port han estat els principals motius que han portat el Club Nàutic Port d’Aro a presentar al·legacions al projecte de prolongació del passeig.

El Club considera que aquest projecte suposa un pas enrere en l’acostament del Port al municipi i, segons reitera la Junta directiva, el Club quedaria aïllat i desvinculat del poble. “La nostra voluntat, com a Junta, sempre ha estat apropar el Port a la ciutadania a través d’un passeig que ens connecti i ens acosti; el projecte que se’ns ha presentat fa justament el contrari, allunyar-nos”, ha afirmat Vicenç Arqués, president del Club.

A més d’aquesta manca d’encaix amb el conjunt de Platja d’Aro, des de l’entitat també alerten que la proposta posa en risc la seguretat del moll ja que dificulta i, en alguns casos, fa impossible l’accés a la bocana de vehicles d’emergències com ara bombers o grues. Una situació que, assenyalen, no es pot permetre en un port recentment renovat i que, precisament, ha vetllat per augmentar la seguretat per a usuaris i embarcacions.

Entre altres, les al·legacions presentades a Ports de la Generalitat també reiteren que el projecte no s’adequa als règims de la servitud de pas contemplada a la Lleis de Costes i que incideixen en l’equilibri econòmic del Port i de la ciutat.

Des de la Junta confien que aquestes al·legacions serviran per refer el projecte i aconseguir un passeig que doni resposta a les necessitats i reivindicacions que tant el Port com els veïns de la zona han fet en els últims anys. En aquest sentit, també es reclama una major participació de la ciutadania i de les entitats implicades per abordar un projecte de passeig més integrador.