El Club Nàutic Port d’Aro va celebrar l’Assemblea General Ordinària, el dissabte 22 d’abril de 2023, on va aprovar per unanimitat els comptes del 2022 i el pressupost pel 2023.

El Club ha tancat l’any amb un saldo de gestió positiu de 110.000 euros, un 20% menys que l’any passat “perquè hi ha hagut més activitat i, per tant, més despeses però sense sorpreses”, ha explicat Jaume Casanovas, tresorer del Club.

Casanovas ha destacat que els comptes del Club estan sanejats, auditats i que la participació de la UTE dona al Club vent de popa. “El saldo de gestió del Club, passat per provisions i amortitzacions, i sumant-t’hi l’aportació de la UTE ha donat un benefici comptable de més d’1,2 milions d’euros”, detallava el tresorer en la seva presentació.

Pel que fa al pressupost del 2023, va molt en la línia del 2022. Jaume Casanovas ha senyalat que “aquest 2023 hi ha la inauguració del nou Port d’Aro, pel que es registra un petit increment respecte l’ordinari”. La previsió d’ingressos totals és de 1.186.532 euros i de despeses, de 303.700 euros. El pressupost a nivell operatiu preveu tancar l’any amb 90.000 euros de saldo de gestió positiu.

Augment del valor del títol de soci

L’Assemblea també va aprovar per unanimitat l’augment del valor del títol de soci dels 1.500 als 5.000 euros. El tresorer del Club, Jaume Casanovas, va explicar que, actualment, hi ha 643 títols de socis que estan al corrent de pagament i que el valor del títol s’adapta al mercat i té relació amb els comptes del Club. Va exposar que “el Club, a nivell de fons propis, té tendència a anar-se capitalitzant (el 2016, els fons propis del Club eren de 277.000 euros i han pujat cada any fins prop de 2 milions aquest 2022) i que les obres acabades llueixen molt i ho hem de posar en valor”. Per això, “teníem clar que havíem de canviar el valor del títol i adaptar-lo a la realitat econòmica del Club”.

Restriccions per les motos d’aigua

La Junta del Club va aprofitar l’assemblea per exposar un canvi en l’ús de motos d’aigua a Port d’Aro. El president, Vicenç Arqués, va explicar que, “per donar compliment al concurs, segons el qual, calia millorar la navegabilitat del canal, i per la seguretat del port ens veiem obligats a restringir l’ús de motos d’aigua”. El president ha concretat que hi haurà un màxim de 40 motos d’aigua a l’escar i 10 en plataforma a l’aigua, totes les quals només estaran disponibles pels socis.

Aquesta mesura ve motivada perquè a partir del 2018 hi ha hagut un augment exponencial de motos d’aigua a Port d’Aro i la bocana no està preparada perquè un 25% de l’activitat d’entrades i sortides sigui amb motos d’aigua. El president del Club ha explicat que l’any passat es van arribar a tenir 150 motos d’aigua al Club i que això va suposar molts problemes.

Vicenç Arqués va recordar que en l’última enquesta de satisfacció que va enviar el Club es preguntava als socis sobre les motos d’aigua. Va aprofitar per demanar a tots els socis que contestin anualment l’enquesta perquè permet a la Junta conèixer la seva opinió i perquè suposa poder aconseguir importants bonificacions en el cànon de l’aigua.

Inauguració del nou Port d’Aro, el 7 i 8 de juliol

El vicepresident del Club, Rafael Arau, va explicar durant l’assemblea que la festa d’inauguració del nou Port d’Aro serà el 7 i 8 de juliol, sent el 8 el dia clau perquè hi haurà un aperitiu pels socis. Arau va exposar que les obres permetran aprofitar la terrassa de dalt de l’edifici Club que estava en desús, que hi haurà una nova proposta de restauració amb 3 menjadors i diferents cuines i que es convida a tots els socis a assistir a la festa d’inauguració.

El vicepresident també va explicar la situació de la vela del Club que es manté en la mateixa línia dels últims anys, una línia molt més participativa en la qual hi ha molts nens i joves a través de la vela escolar. “Aquest 2022 han passat pel Club 5.000 nens durant tot l’any per fer activitats de vela”, ha concretat.

Arau també ha recordat que el Club treballa per acostar el port al municipi de Platja d’Aro i que lluita per aconseguir un pont que uneixi el port amb el passeig marítim amb l’objectiu de ser un port obert i de tenir vida més enllà de 3 mesos a l’any. També ha explicat que el Club està editant un llibre de l’etapa de la Junta a Port d’Aro.

El vicepresident ha insistit en que el Club compta amb un departament de comunicació a través del qual s’envia un newsletter mensual a tots els socis i que està obert a qualsevol suggeriment a través del telèfon o del correu suggeriments@clubnauticportdaro.cat.

Aquesta edició de l’Assemblea General Ordinària de Port d’Aro es va celebrar a la sala d’actes de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro davant la impossibilitat d’usar la sala d’actes del Club per les obres que s’hi estan realitzant.