El Port d’Aro ha estat l’escenari d’un simulacre d’emergència per un incendi en una embarcació de 8 metres d’eslora amb vessament de combustible i enfonsament de l’embarcació.

L’exercici ha servit per posar en pràctica el sistema d’avisos previst al Pla d’autoprotecció del port (PAU) i les accions del seu personal, a més de comprovar la coordinació entre els diferents mitjans i cossos d’emergències.

Un cop detectada l’emergència s’ha iniciat el protocol d’avisos establert al PAU, trucant al telèfon d’emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, a la Policia Local i al 062.

Cossos participants

Els Bombers han participat en l’exercici amb un vehicle lleuger de comandament i coordinació, un camió d’aigua i la unitat subaquàtica dels GRAE (Grup d’Actuacions Especials). Han extingit l’incendi i han realitzat el salvament i evacuació cap a la zona de seguretat de les persones que es trobaven a l’interior del vaixell. Per la seva banda, els GRAE han col·laborat amb marineria del Port en les tasques de desplaçament de les embarcacions properes al vaixell afectat. També han participat en la posada de barreres de contenció per tal d’inundar l’aigua d’escuma i així evitar la propagació de l’incendi.