Ubicada en un entorn meravellós i amb una pineda protegida, la piscina del Club Nàutic Port d’Aro té un aspecte idíl·lic envoltada de natura. Malgrat la situació, les instal·lacions existents del tractament de l’aigua de la piscina fins a dia d’avui no eren les adients a la qualitat de l’entorn, ja que havien quedat obsoletes.

Per revertir aquesta situació enguany s’han fet uns treballs de manteniment i restauració amb els que la piscina disposa d’una instal·lació de tractament d’aigua d’acord amb els temps actuals i amb la millor tecnologia, coneguda com NEOLYSIS. El tractament de desinfecció treballa per rajos ultraviolats seguit d’una electròlisis salina que produeix el clor in situ.

Les millores que els usuaris notaran aquesta temporada per la Neolysis són les següents:

1.- Eliminació de productes combinats orgànics del clor, que poden provocar o agreujar la irritació de les vies respiratòries o, fins i tot, asma.

2.- Eliminació de la irritació de les mucoses, com els ulls i boca, també provocades per els combinats orgànics del clor.

3.- Estabilitat del pH del aigua, que es mantindrà a nivells totalment neutres.

4.- Qualitat de l’aigua més equilibrada i molt més exhaustiva, amb una eficàcia de desinfecció per sobre del clor.

5.- Concentració salina baixa (2-4 gr/litre d’aigua), que serà molt beneficiosa per la pell de les persones.

Tècnicament hem substituït un sistema de tractament de clor sòlid (tauletes), per un tractament combinat de rajos UV i posterior generació de clor in situ per electròlisis de la petita quantitat de sal que es manté a l’aigua de la piscina.

EN RESUM

El nou sistema de tractament aporta:

1.- PH equilibrat.

2.- Clor lliure equilibrat i suficient per la funció que té.

3.- Patògens de l’aigua que el clor no elimina, eliminats.

4.- Eliminació de cloramines per el ultraviolat a nivells adients.

5.- Aigua equilibrada, desinfectada i beneficiosa per a les persones.