L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ha programat per aquest diumenge 4 de juny la 16a edició de la Neteja del Fons Marí de Platja d’Aro. S’hi espera la participació de més d’un centenar de submarinistes voluntaris d’arreu del país, que de mitjana extreuen quantitats que oscil·len entre els 350 i els 500 quilos de brossa, i té com centre d’operacions la zona de Riuet de la Platja Gran, des d’on les barques els traslladen a la zona del litoral del municipi on durant una hora i mitja hi fan les immersions (9.30-11 h).

El Club Nàutic Port d’Aro participa en l’activitat cedint l’embarcació mallorquina per poder traslladar els submarinistes fins el lloc on es faran les immersions i on s’extreuran les deixalles del fons del mar. El punt de trobada de l’activitat serà la platja de Riuet, la que hi ha just al costat del Port d’Aro.

L’endemà, dilluns 5 de juny, també se celebra la Descoberta del Fons Marí, una activitat de formació mediambiental adreçada als alumnes de 6è de Primària de les escoles del municipi. S’inicia amb un passeig en barca per conèixer el litoral i les cales, i tot seguit, fan una descoberta del fons marí -fauna i flora- a la Cala Pedrosa de S’Agaró. Darrerament, poden contrastar-ne la seva riquesa amb els elements de brutícia extrets el dia abans.