La UTE que gestiona el Club Nàutic Port d’Aro s’ha reunit avui a Platja d’Aro amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, per desencallar el projecte del nou port de Platja d’Aro que ha d’aprovar definitivament el govern català i tractar, especialment, la nova bocana que inclourà. El president del Club Nàutic Port d’Aro, Vicenç Arqués, ha recordat que “nosaltres ja vam presentar a la Generalitat l’estudi d’impacte ambiental de diferents dimensions de bocanes perquè aquest resolgui, ja que és a qui li toca fer-ho”.

Després de la visita que el conseller ha fet aquest matí al club i al port de Platja d’Aro, el president del Port d’Aro ha manifestat que “hem convidat el conseller al club per poder explicar-li de primera mà que tenim al davant un projecte cabdal pel territori i que cal que avancem amb la màxima coordinació possible cap a la voluntat expressada majoritàriament cap a una obra sostenible i amb el mínim impacte possible, tant pel que fa a la dimensió física com econòmica”.

Arqués ha recordat que “el període d’al·legacions ja ha expirat i que les 8 al·legacions recollides en relació al projecte del nou port aposten per una obra sostenible, és a dir, que segueixen la mateixa línia defensada per la junta directiva de l’entitat”. Arqués ha afegit que “des del club hem defensat sempre que el nou port de Platja d’Aro ha de ser socialment i ambientalment integrador, adaptar-se a les necessitats reals dels socis i prioritzar la seva utilitat i funcionalitat, i amb el mínim impacte possible”.

De la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha manifestat que “tenim la voluntat d’actualitzar el port de Platja d’Aro i donar-li viabilitat”. “El que hem de mirar”, segons el conseller, “és que les inversions que s’hi han de fer es facin garantint la sostenibilitat ambiental i econòmica”.

Segons el conseller, “la idea de la visita d’avui és tenir un contacte directe per tal d’analitzar l’enfocament estratègic de la nova concessió, mirar en quins termes s’ha de plantejar i amb quins terminis”. “Com a conseller, no volia només treballar amb documents i paper fred sinó conèixer les persones que estan liderant aquest port”, ha afegit el conseller.